top of page
Schermafbeelding 2022-03-04 om 15.12.27.png

Alleengeboren tweeling of meerling

Wist je dat 1 op de 10 zwangerschappen begint met een twee of meerling zwangerschap en eindigt in een eenling zwangerschap? En dat dit effect heeft in hoe jij je voelt en dingen doet in dit leven?

Alleen geboren tweelingen/meerlingen hebben vaak geen weet gehad van een broertje of zusje in de baarmoeder. Toch heeft dat verlies onbewust effect op de manier waarop je jezelf voelt en hoe je in het leven staat. Gedurende het leven kan je hier veel hinder door ervaren zonder te weten dat dit hierdoor is ontstaan.

 

Een aantal kenmerken van alleengeboren tweelingen/meerlingen zijn:

  • Steeds terugkomende, herhalende patronen in het leven en niet duidelijk weten waarom.

  • Sterk het gevoel iets of iemand te missen.

  • Schuldig voelen en niet echt weten waarom, of je snel schuldig voelen ergens over.

  • Alleen en niet begrepen voelen

  • Onverklaarbare of chronische aandoeningen

  • Je leven ergens naar op zoek zijn maar het geeft geen voldoening.

  • Altijd een innerlijke onrust voelen

  • Hooggevoeligheid

Ook kinderen kunnen onbewust last hebben van dit tweeling verlies. Zij hebben vaak last van angsten (faalangst, bang in het donker zijn), moeite met afscheid nemen, slaapproblemen.

Toen ik zelf tot de ontdekking kwam (tijdens een scholing en een opstelling), dat ik een alleengeboren meerling ben vielen bij mij de puzzelstukjes in elkaar. Ik kon mijn gedragspatronen en gevoelens eindelijk (h)erkennen en begrijpen. Door dit inzicht kon ik patronen doorbreken en los laten. Hierdoor heb ik mijn eigen plek weer gevonden en weet ik wat mij te doen staat in dit leven.  

Door mijn eigen ervaringen kan ik anderen alleengeboren tweelingen (h)erkennen en ondersteunen in hun leven. Ik sta geregistreerd als erkend therapeut in het register van Stichting alleengeboren tweeling nederland. (Stichting ATN). Op deze site kun je ook meer informatie vinden over alleengeboren tweelingen.

Heb jij het gevoel, of weet jij dat je een alleengeboren tweeling bent, of je kind, en ervaar je hierdoor problemen dan help ik je graag om dit samen met mij te onderzoeken en je hierin te begeleiden.

bottom of page