top of page
Schermafbeelding 2022-03-04 om 14.59_edited.png

Kinderen

Kinderen hebben een speciaal plekje in mijn hart.

De puurheid die een kind heeft maakt het werken met kinderen als voorrecht en heel bijzonder.

 

In deze tijd zijn er steeds meer sensitieve kinderen die geboren worden. Soms is het niet makkelijk om in de huidige snelle maatschappij mee te gaan. Hun sensitiviteit kan een belemmering zijn in het dagelijks leven. Dit kan zich uiten in bepaald “probleem” gedrag of andere klachten.

 

Denk aan veel huilen bij baby’s, slecht slapen, lichamelijke klachten zoals buikpijn, onzekerheid, faalangst, concentratie problemen op school, boosheid, verlatingsangst etc.

 

Maar ook buiten de sensitiviteit van een kind kan een kind moeilijkheden ervaren, door situaties die hij/zij mee maakt of heeft mee gemaakt. Soms is het voor ouders lastig om er achter te komen wat er bij een kind speelt.

 

Ik begeleid kind en ouders graag om inzicht te geven waardoor bepaald gedrag of een klacht wordt veroorzaakt en wat het wil laten zien. Vanuit hier wordt er al meer begrip gecreëerd, en kunnen we samen kijken wat helpend kan zijn om het wat “makkelijker” te maken voor het kind en de ouder(s).

 

Als er sprake is van hooggevoeligheid leer ik kinderen hoe ze om kunnen gaan met hun sensitiviteit en hoe ze deze meer als een kwaliteit kunnen inzetten.

Ik leer het kind zijn kwaliteiten kennen, geef inzicht in zijn gedrag en leer hem/haar om te gaan met zijn emoties.

 

Kinderen laten vaak met hun gedrag zien hoe zij dingen ervaren of waar het niet zo lekker loopt in de ouder-kind relatie. Het vraagt dus ook een bereidheid van de ouder om naar zichzelf en hun aandeel in het geheel te kijken. Wanneer het nodig is kan het zijn dat ik een of enkele afspraken apart werk met de ouder(s).

bottom of page